2014. november 2., vasárnap

Tök-jó receptek (Halloween bulira)

Pókháló pizza:
Sima kenyértésztából készített, minimális feltéttel ellátott pizza, melyre sajtból vagy majonézből pókhálót rajzolunk, és esetleg fekete olivabogyóból pókot is lehet rá tenni - ezt most elfelejtettük.
Ha majonézzel készül, akkor csak sülés után tegyük rá a mintát.





Múmiavirsli:
Kenyértésztába vagy leveles tésztába becsavart virsli, melynek borsból szemet is lehet csinálni.



Pilótakeksz-denevér:
Pilótakekszbe beleszúrunk fekete fotókartonból kivágott szárnyakat. Vicces, hogy tulajdonképpen egy karácsonyfát kell vágni, majd azt hosszában félbevágni. Így a törzse lesz a két nyél amit beleszúrunk a keksz töltelékébe.








Csokigolyó-denevér:
Kekszgolyóba beleszúrjuk a szárnyakat, a tésztánól füleket formálunk, vagy azt is fotókartonból készítjük. A szeme most fűszerbors volt. (Hanga ötlete)








Pókháló süti:
Lekvárral összeragasztott linzerkorongok. A tetejére fehér cukormázat teszünk, mi tasakos azonnal felhasználható változattal próbálkoztunk. A kenhető cukorba cukortollakkal csigavonalat rajzolunk, és belülről kifelé késsel elhúzogatjuk - olyan lesz, mint a pókháló, nagyon szép! Ibolya kipróbálta, ha befelé húzzuk a csíkot, virágforma lesz.










Szellemsüti:
Linzertésztából kis krumplikat csinálunk, kb. diónyi méretűeket. Sütés után porcukorba forgatjuk és szemet, esetleg szájat rajzolunk neki a cukortollal. Emilnek ez ízlett a legjobban,








Szellembanán:
Fél banánnak szemet rajzolunk.














Tökös mártogatós:
Kisebb, mutatós kibelezett tökbe sós tejfölt teszünk. Mellé uborka- és répacsíkokat kínálunk, melyeket bele lehet mártogatni a tökbe.










Pókháló az ajtón:
Fonálból készített pókháló, nagy diópókkal

Denevérek:
WC-papír gurigából készített kis aranyosak.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése