2014. augusztus 12., kedd

Éjszakai csendélet

Fél 2. Végre elaludt ez a kisnyuszi. Persze, nem csoda, hogy eddig fent volt, alig volt ébren napközben. Drágám, elmondod az áldást? Köszi, neked is.
Már nagyon fáradt vagyok. Takaró, fordulok az oldalamra - jó éjszakát. Fura, most szopott, és mégis annyira sok tej bent maradt, hogy... ezt már nem gondolom végig, alszom.

Fél 4. Nyekergés... Már el is telt volna két óra? Felülök, de kiegyenesedni már nem megy, nyilall a mellem, teljesen tele van tejjel. Legjobbkor ébredtél, pocok, gyere. Igen ám, de még meg kell mérni (méregetjük, orvosi kérésre, majd pénteken, ha már mindent tudni fogunk, beszámolok a vesehírekről). Rúgkapáló csecsemő a mérlegen. A számok 4500 és 4700 között ugrálnak. Többször le kéne mérni, hogy biztos legyen... Bocs, de nem.
Végre evéshez készülődik a manócska. Igen ám, de nem sikerül megfelelően kitátania a száját, hiába kísérletezem, folyton kicsusszan az a tejforrás. Persze közben már csorog a tej. Mind a kettőből. Na, még egy kísérlet! Most már nem csak csorog, hanem spriccel. De nem a szájába, hanem mindenhova. Csupa tej a hálóingem, az ágy, a baba, a baba ruhája. Remek.
Hiába is nyitná ki a száját, amíg így folyik a tej, úgysem tudja bekapni. Várunk, közben textilpelussal próbálom kordában tartani a folyócskát.

4 óra. Még mindig csak kísérletezünk. Miért nem kapja el? Kezdődő kétségbeesés. Eddig olyan szépen evett! Semmi gond nem volt. Mi történhetett? Jaj-jaj. Talán másik testhelyzetben jobb lenne? Próbáljuk fekve. Most már a párna is tejes. Nézzük meg hónaljtartásban. Ó, most ázott át derékig a baba. Meg én is. Csak alulról. Vissza bölcsőtartásba, semmi eredmény.  Most már Matyinak is kezd elege lenni, nyüszög, nyekereg.
Erre felneszelnek az éjjel átbóklászott leányzók is, akik a kiterített ágytakarón alszanak az ágyunk előtt. Nincs semmi baj, aludjatok még egy kicsit.

Végül nagy nehezen sikerül elérni, hogy bekapja, de a mérleg szerint alig szopott valamit. Ébresztő, egyél még egy kicsit... Esze ágában sincs. Lehet, hogy az elején mértem rosszul? Ráadásul nedves az egész ruhája. Aludjon így?
Emil, tudnál adni egy pólót? Csurom tej vagyok.
Köszi. Jó éjt.

Fél 6. Nyekergés...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése